Om man driver eller arbetar i en djurbutik kan det förekomma en del tid då man inte har några kunder på plats. Det är dock ingen anledning till att sitta sysslolös. Det finns i regel alltid något att göra, antingen i butiken eller via datorn.

Passa på att njuta av lite spel

Under tiden det inte är några kunder i butiken kan man passa på att använda en gratis bonus på Bingo.com för att spela lite på online casino. Där finns det möjlighet att spela flera olika sorters spel. Man kan också spela ett parti bingo om man känner för det. Spelen går också utmärkt att spela under en rast och man kan spela via sin mobiltelefon. I spelen finns det också chans att vinna extra pengar. Om man driver en djurbutik kan det vara ett välkommet tillskott i kassan.

Städa i butiken

En djurbutik bör vara välstädad. Det ger för det första ett bra intryck och för det andra kommer både djur och kunder att trivas bättre i butiken. Just att städa i butiken kan passa ypperligt att göra när det inte är så många kunder där. Genom att städa under arbetsdagen slipper man också stanna kvar efteråt för att göra rent. Man kan till exempel passa på att sopa golvet, rensa hos djuren, diska matskålar, städa akvarier eller kanske göra i ordning på hyllorna. Kanske finns det varor med kort datum som behöver kastas eller rent av säljas till lägre pris? Sådana saker är djurägare ofta glada över att se. Att mötas av en smutsig lokal med utgångna varor är inte kul. Det är inte heller speciellt roligt att se fiskar som simmar i smutsigt vatten. Just djurens välmående är också viktigt. Misslyckas djurbutiken med det kanske de inte längre får ha levande djur.

Umgås med eventuella djur

Man kan också ta tillfället i akt att umgås med smådjur som butiken har. När det gäller fåglar, hamstrar, kaniner och andra djur som säljs bör de vara relativt tama och det blir de genom att man hanterar dem. Det bör ske under lugna former, till exempel när butiken är tom på kunder. Umgänget med djuren kan också vara väldigt lärorikt eftersom personalen i butiken lär sig hur djuren hanteras och hur de vill behandlas. Dessutom kan man snabbt upptäcka eventuella skador eller sjukdomar som behöver behandling i djurbesättningen. Det kan annars lätt vara något man missar.

Packa upp varor

Om det är tomt på hyllorna finns det inget för kunderna att handla i djurbutiken. Det kan därför vara klokt att gå en runda för att se hur lagerstatusen ser ut för de olika varorna. Är det någon vara man inte kan få tag på kan det vara läge att se sig om efter andra alternativ. Välfyllda hyllor är ofta en sak som kunderna uppskattar. Ett stort sortiment som gör att man slipper besöka flera butiker är i regel väldigt populärt.

Läs på om olika djur

Under tiden det är lugnt i butiken kan man, förutom att spela spel online, också passa på att läsa på lite om olika husdjur. På så sätt kan man svara på frågor som kunderna ställer om djuren och man ger ett mer seriöst intryck. Det underlättar också eftersom man då lättare kan ge råd till kunder gällande foder, akvarieväxter, vattenkvalitet, sand, hundkoppel och andra saker de kan behöva.